Disse nydelige red velvet kanelbollene med rødbetpulver er både vakre å se på og deilige å spise. Den naturlige fargen fra rødbetene gir dem et elegant utseende, mens den myke, luftige deigen og den søte kanelblandingen skaper en smakfull opplevelse.
Ingredienser:
Til deigen:
- 500 g hvetemel
- 50 g Purasana rødbetpulver
- 75 g sukker
- 1 pakke tørrgjær (ca. 12 g)
- 2,5 dl melk (lunken)
- 75 g smør (smeltet)
- 1 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 ts salt
Til fyll:
- 100 g mykt smør
- 100 g brunt sukker
- 2 ss kanel
Til glasur:
- 200 g kremost
- 50 g smør (mykt)
- 150 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- En skvett melk (juster for ønsket konsistens)
Fremgangsmåte:
- Forbered deigen: Start med å blande sammen melk, smeltet smør og egg i en bolle. I en annen stor bolle, kombinerer du hvetemel, rødbetpulver, sukker, tørrgjær og salt. Tilsett de våte ingrediensene i det tørre, og elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
- Lag fyllet: Mens deigen hever, rør sammen det myke smøret, brunt sukker og kanel til en jevn blanding.
- Kjevle ut deigen: Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til et stort rektangel på en lett melet overflate. Smør fyllet jevnt over deigen.
- Rull og skjær: Rull deigen forsiktig sammen fra den lengste siden, slik at du får en tett rull. Skjær rullen i ca. 12 like store skiver.
- Hev og stek: Plasser kanelbollene i en smurt form eller på et bakepapirkledd stekebrett. La dem heve i ca. 30 minutter til de er luftige. Forvarm ovnen til 180°C, og stek kanelbollene i 20-25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Glasur: Mens kanelbollene avkjøles litt, lager du glasuren ved å piske sammen kremost, smør, melis og vaniljeekstrakt. Tilsett en skvett melk om nødvendig for å få ønsket konsistens. Smør glasuren over de lune kanelbollene.
Serveringstips: Nyt disse vakre og smakfulle red velvet kanelbollene mens de fortsatt er varme, og la deg imponere av den naturlige rødfargen fra rødbetpulveret. Perfekt til helgekosen eller som en spesiell godbit til gjester!